Hvordan søger jeg og hvad koster det?
Ansøgning
Hvis du ønsker at læse på Europakollegiet, skal du ansøge på deres hjemmeside:her!Det er også på denne side at ansøgningsfristerne fremgår.
Som dansk ansøger, skal du angive den danske udvælgelseskomitee i din ansøgning. Det er Den Danske Europabevægelse, som er udvælgelseskomitee for danske ansøgere. Læs mere om Europakollegiet på Europabevægelsens hjemmeside her: her!
Hvis du bliver udvalgt på baggrund af din ansøgning, bliver du indkaldt til et interview.
For at kunne studere på Europakollegiet kræves der en kandidatgrad eller min. 4 års studier med bestået BA. Alle studerende på Europakollegiet skal derfor kunne fremvise et bestået universitetsbevis, men du kan godt ansøge i slutningen af dit studie.
Europakollegiet modtager studerende fra et bredt udvalg af universitetsstudier, og du behøver således ikke have studeret Europæiske Studier eller lign, for at kunne studere på Europakollegiet.
Der er studiestart i Brugges og i Natolin i midt september og studieåret slutter i slutningen af juni. Dog kan visse kurser starte allerede i august. Du kan ansøge til både Brugge og Natolin.
Sprogkundskaber
De to primære sprog i Brugges er fransk og engelsk. Alle uddannelsesprogrammerne er tosprogede (undtagen Transatlantic Affairs, som er engelsksproget), hvilket betyder, at der kræves nogle minimumskompetencer i fransk og engelsk. Det er dog muligt at tage sprogkurser inden start på Europakollegiet.
Læs mere om krav til sprogkundskaber i Brugges: her! og i Natolin her!
Finansiering
Her kan du læse en oversigt over hvordan dit budget for Europakollegiet kunne se ud og hvilke udgifter, der er dækket af Europakollegiet:Læs mere!
Der findes en lang række scholarships og støttemuligheder for at hjælpe dig med at finansiere dine studier på Europakollegiet. Du kan læse mere om finansieringsmulighederne her: Læs mere!
De fleste studerende får dækket deres udgifter med støtte, og som dansker kan du få hjælp af Europabevægelsen. Hvert år hjælper Europabevægelsen danske studerende på Europakollegiet med at få dækket op mod 90% af deres udgifter via stipendier. Læs mere om det på Europabevægelsens hjemmeside: Her!